Kullen runt 2015

Vi skriver idag, den 16:e maj, om vårat rally på Kinnekulle. En lite gråmulen dag, men vi klarar oss från nederbörd, vi och övriga 254 moppefolk! För övrigt ett nytt rekord för arrangören och så också för oss i Moppedistas som åker denna dag, Tobbe, Anders, Alvar och medåkande, eventuellt blivande medlemmen Magnus. Han åker den här dagen på en lånad maskin, en Mustang TT. Lite ovanlig modell och den röner visst intresse under rallyts gång. Han kommer säkert tänka på den här dagen med hjälp av sitt goda minne och ett ömt akterparti, sadeln på TT:n gav sig till känna, ordentligt!

Vad övrigt finns att skriva, ett rally med sedvanliga frågor efter vägen, och tre praktiska ”stationer”. Här visar sig Tobbe vara den bäste åkaren för dagen, åtminstone av oss i föreningen. Ok, grattis då! På toppen av Kinnekulle, kallas också Högkullen (306 möh) rinner det till lite extra jävlar anamma, Anders idé är att utmana slalombackens översta del… Och det gör vi! Visar sig efter några tappra försök att en Compact i händerna på en gasglad Anders når ända upp!

Vi svänger även förbi Råbäcks Mekaniska Stenhuggeri, där insups en härlig dos med industrihistoria. Bland stenhyvlar, sågar, svängkranar och diverse konstverk hittar vi även en fladdermus hängandes i taket, mysigt!

En ok rallydag är väl det man känner, alltid trevligt att åka på ”Kullen”, varierande vägar och underlag, så avslutningsvis, tack till Skaraborgs Cruisers som ordnar rallyt i samarbete med Falkängen. Ni gjorde det igen!

Vi ses, hörs och skriver säkert snart igen! För den här gången, tack o hej!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blandat med 4% mineralolja...