Old Ox enpetarrally

Old Ox enpetarrally, exklusivt för mopeder och lättviktare av årsmodell 1960 eller äldre. Tillslut har det anlänt 46 stycken ekipage vilket jag tror var rekord för denna tillställning. Det är sällan man får skåda en sådan mångfald av gamla pedalprydda maskiner, kul! 

Själva rallyt utspelar sig på Torsö med utgångspunkt från Laxhall. I maklig takt färdas den brokiga skaran bestående av maskiner från mopedens barndom genom landskapet likt en porlande bäck, och vid Skeberga tar vi vår första bensträckare och fikapaus. Värmen är näst intill tryckande och efter att fikat är avklarat söker vi åter svalka i sadeln.

Efter ytterligare några mil börjar magen kurra men då landar vi åter igen vid Vänerns strand och med utsikt över Fågelöviken där Ingemar på Mopedfantasterna bjussar på grillad korv och kall dryck vilket är mycket uppskattat. Vi trycker i oss korv så vi håller på att spricka och knappt behöver nyttja fordon för att rulla vidare… Pausen nyttjas även till fordonsmek för somliga men en handfull får trots skruvande nyttja skamkärran.

Efter korven styr vi åter kosan mot Laxhall där mången glass avnjuts innan det blir dags för prisutdelning, ingen går lottlös, och alla får gå en sväng förbi prisbordet och plocka med sig en trofé.
Kort och gott, en lyckad dag i solen!

Tack för ett trevligt arrangemang!  

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blandat med 4% mineralolja...