Kullen runt 2018

Hällekis 2018-05-19 09:30, vi möts av mopeder i parti och minut och det kommer bara fler i en till synes aldrig sinande ström. De förtryckta lapparna till tipsfrågorna tar slut, nya får ritas upp i all hast och det slutar med hela 418 stycken ivriga mopedister som knappt kan vänta att få bestiga kullen.
Färden går upp och ner, ner och upp och åter upp på kullens topp, samtidigt som Kinnekulles vårskrud bjuder på fina vyer och prunkande grönska. För somliga av oss innebär turen en flitigt nyttjande av trampor och tur är väl att de finns där när höjdkurvorna tätnar allt mer. Strandhugg med kokekôrv och kanelbullar håller chaufförernas humör på topp.
De enda troféer vi tar med oss hem är de miniatyr-Kinnekullar som vi kan skrapa ihop efter att gnuggat rent våra maskiner från kullens vägdamm, men vi är inte ledsna för det efter en sådan fin dag.

Kullen lär vi återvända till igen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blandat med 4% mineralolja...