Kullen runt 2016

Kinnekulle, platsen för Kullen-runt, mopedrallyt som vi nu har åkt ett antal gånger… Och vi verkar poppis, vi i Moppedistas. Evenemanget har slagit rekord varje gång vi deltagit! Om det nu beror på oss, vi vill i alla fall tro det.

Anders, Torbjörn, Alvar och debutanten Henrik, grabbarna för dagen som fick med sig det fina vädret gjorde kullen den här gången. Och vi kom runt, allihop, med hjälp av lite mekande och så…

Banan är kuperad med tuffa stigningar som sätter dessa åkdon på prov och inte bara dom, även förarna får känna på backarna och oftast då dem som åker ”trampor”. Tuffa killar och tjejer, hjälmen av för dem!

Henrik gör debut hos oss, så också hans nybyggda maskin. Ett par oförutsedda stopp, med lite skruvande som följd ger ändå resultatet målgång. Bra jobbat killar och Henrik konstaterar följande: ”hem och se över grejorna lite, nyttig erfarenhet”, sagt med taggad min! Tyckte oss se någon svettpärla i pannan vid uttalandet. Det lovar gott!

Amors pilar, känns uttrycket igen? Numera finns även ”Anders pilar” att ta till. Varför? Vid en av de praktiska stationerna ska man köra och kasta pil i farten, Anders snubblar till det på en tuva, hjälmen far ner precis vid kastet! Detta renderar en fullträff, pilen sitter klockrent i kålhuvudet som är målet, och ger honom i sluträkningen en plats vid prisbordet. Därav uttrycket ”Anders pilar”!

275 startande fick återigen fint väder och vackra vyer att njuta av, vi i Moppedistas säger tack till Skaraborg Cruisers i samarbete med Falkängen, vem vet, kanske kommer vi igen nästa år! För rekorddeltagande vill Ni väl ha?

Till Er andra som följer oss här, vi åker in i sommaren och Ni följer vår resa in i den genom den här sidan, så klart!

 

Ett svar på ”Kullen runt 2016”

  1. Kullen runt tackar för fina bilder och er medverkan, å grattis till priset.
    Välkomna 2017 mvh

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blandat med 4% mineralolja...