Framhjulsservice

Jag tänkte testa rikta mitt framhjul på mamban efter som det är lite skevt och vint. Det första jag märkte när jag skruva av hjulet var att det fattas en lagerkula, plus att alla kuler inte var runda längre. Gängorna på axeln var inte de bästa på sina ställen heller och så var den lite böjd.
När jag hade fått isär allt och krängt av däcket var det dax att börja justera ekrarna. En del satt lite och, oj där gick den av. Efter att dragit av fem stycken och inte fått loss två så får jag ta och köpa en ny sats ekrar (det fattades redan fem ekrar). Kollade lite på fälgen och den har nog sett sina bästa dagar den också (rost hål).

Framhjul Mustang Mamba

4 svar på ”Framhjulsservice”

  1. Det där med att räta en vind fälg kan visa sig vara svårare än man kan tro.
    Jag försökte det med en cykel för 2 år sedan, det slutade med att jag dumpade den
    på torget i Ljusdal.
    Fast, å andra sidan, du har säkert bättre tålamod än jag, lycka till!
    Roland

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blandat med 4% mineralolja...