Mopedernas Woodstock 2017

Borlänge, Mellstaparken är återigen samlingspunkten för årets största mopedträff. Sjuttonde året och intresset är jättestort som vanligt, här samlas mopedfolket och blandas med övriga intresserade och nyfikna besökare. Vi i moppedistas har under en tid funderat på att delta och den här gången var det dags, Anders, Alvar och Tobbe bokade, lastade och begav sig iväg mot äventyret!

Torsdag eftermiddag drar det igång med inskrivning och redan den här första kvällen hinner Anders med ett rally. En rivstart där dem andra inte hann med starten på grund av njutbara räksmörgåsar som intogs… Anders deltog för övrigt i något rally varje dag, han gillar nöta sadel på riktigt! Grillning och planering upptog resten av kvällen.

Fredag och och ännu en underbart solig dag Vi åker till Falun för att se vad staden erbjuder,  besöker Engelbrekt och Bultkaleriks stuga, fikar innan vi tar oss an Falu koppargruva. En trevlig tur där vi avslutningsvis åter ställer kosan mot Mellsta för mat och mingel. Anders och Tobbe åker var sitt rally och Alvar snackar med grillen igen.

Lördag, dagen börjar med ett mopedkryss, rally med bingo och kunskapsfrågor efter vägen där våra resultat redan glömts. Och dem flesta väntar nog på det stora eventet, kortegen, vi moppeåkare och även Borlänges invånare. Mellan dessa happenings lyckas Anders med fru Fortunas hjälp vinna sig en moped på lotteri, kul och grattis till den fina vinsten! Kortegen genom staden är en märklig och mäktig upplevelse att delta i med så fantastiskt många mopedåkare. Och ja, det doftade väldigt mycket tvåtakt!

Söndag, lastning och packning för hemfärd, kärran påfylld med ännu en moped, vi har gjort mopedernas Woodstock! En upplevelse som är lite svår att sätta ord på. Väl värt ett besök, mycket moped är det och blir det och det är väl precis så det ska vara, tack Borlänge och Tsv- Blårök, ni gjorde det igen. Häftigt!

Vi  hoppas och tror att ni fortsätter att följa oss här, vi känner suget efter Bergslagen och dess innehåll till hösten så häng kvar…

2 svar på ”Mopedernas Woodstock 2017”

  1. Grattis, verkar ju vara ett givet resmål, kanske nästa gång.
    Som vanligt, j*****t fina bilder 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blandat med 4% mineralolja...