Tiveden 2 stroke festival

Sommar och sol, SMHI litar vi på!

Helgen som skulle innehålla både stövlar och regnkläder blev tvärtom. Då det var ett tag sen vi hittade på något i tvåtakt, så passade Anders och Alvar på att ta sig en tur till Laxå och den festival som pågått hela helgen. Evenemanget höll sig till flygfältet på orten. Och upplevelsen, vad hände, hur kändes det?Som skrivet, tvåtakt i många olika motorutföranden och fordonstyper så klart. Mäktigast, 126 liter lokmotor, 12 cylindrig maskin med mycket karaktär. Ovanligast, en ombyggd Amazon innehållande V8 Evinrude båtmotor, modifierad med mycket krut i. Mest, tvåhjuligt i alla former. Dragracingen var väl egentligen dragplåstret, men ihop med det övriga så blev det lite extra allt!

Och, vänner, allt detta i tvåtaktsformat.

Känslan som vi åkte hem med var ok, vi gillar ju den här formen av förbränningsmotorer och vem vet? Kanske utvecklas evenemanget ytterligare, potentialen finns.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blandat med 4% mineralolja...