Noraluffen

Denna helg, som avslutas med Sveriges Nationaldag, går färden till Nora. Släkt och vänner ska besökas och när ändå vädret visar sig vara 100% ”moped”, då åker två maskiner med på kärran. Yngre broder, Peo, vill minsann känna på Moppedistas intresse för tvåhjuling, fyrhjulingsåkare som han varit. Tror att vi har honom lite på ”kroken”, tummen upp från hans sida!

Lördag morgon och solen värmer skönt, rutten för dagen är satt, Garmin leder oss… Pershyttan, Stora Stensjön, Rusakula utsikt, Mogetorp med kaffepaus i lummig miljö. Milen rinner undan, av dom nio som ska avverkas är sju körda. Med en mil kvar sker DET, bakhjulet låser i den goda fart vi har, och så har man kolvskärning! Yxe herrgård skymtar i horisonten, onåbar… Detta äventyr ändar här, men kul var det, och trevligt, utom ”nypet” då!

Tack Peo för trevligt sällskap, nästa gång kör vi ända fram, vi hade i alla fall tur med vädret, och våra följare hänger med oss här på sidan! Nu blir det lite meka av… Det finns fler mil att köra bakom nästa kurva!

/Alvar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blandat med 4% mineralolja...