Julafton på Ryholms torvströfabrik

Mopeden, detta ypperliga fordon att upptäcka sin hembygd på och denna julafton styrde jag compacten emot Ryholms torvströfabrik. Har inte hittat mycket information om verksamheten mer än att den anlades 1907 och lades ner 1920 på grund av bristande lönsamhet. Gick även en linbana till Viken för transport av torven. Finns inte mycket kvar av verksamheten bortsett från den ståtliga skorstenen som långsamt tynar bort men än går mången hälsning från besökare att läsa på de välvda tegelstenarna.

För den nyfikne går det att se bilder av torvströfabriken på Västergötlands museums hemsida.

Någon som har tips om några andra resmål kanske?

Vi syns på vägarna!
/Anders

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blandat med 4% mineralolja...