Viiiby runt 2014

Nationaldagen!

Den här dagen firas på många håll och på många olika sätt, Vretstorp firade på sitt sätt, med kronan på firandet, mopedrallyt Viiiby runt. Och där skulle ju Moppedistas vara med, och det var vi, eller rättare sagt, författaren, tillsammans med för dagen, inlånade konstnären från Björkhult, Yrjö Sammalkangas.

Han ville känna på moppelivet lite, så då lånades Alvis Crescent Compact in, vilket passade bra, premiär för både Yrjö och Compacten. Konstellationen fungerade utmärkt!

Måla o teckna o… allt det där, det visste man ju att han kan, Yrjö, men att han var så het på motordrivet var en liten överraskning! På plats i Vretstorp fanns en del andra motordrivna fordon, bl.a en dubbeldäckare, ja faktiskt, och när man plötsligt upptäcker honom sittandes i den, redo för ”take off”, (bild nedan),  då blir man lite orolig!

Vi pratade ihop oss över lite kaffe och kom överens om att hålla oss på banan, rallyt i första hand

Rallyt ja, en sträcka på ca 4 mil, blandat underlag, fint dragen genom skiftande terräng. 180 deltagare som trivdes med rally o fint väder. Det avslutades med vildsvinskebab för våran del, gott det!

Trevlig dag, jag tackar Yrjö för trevligt sällskap, Alvi för lånet av ”röda besten”, vi tackar Vretstorps IF för ett  bra arrangemang!

Vi i Moppedistas laddar för nästa körning, då blir vi fler!

Ett svar på ”Viiiby runt 2014”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blandat med 4% mineralolja...