Kullen runt 2014

Telefonen ringer!
Nu? Jaså, jaha, det är väckningen som är igång, kl 7? Men vad f-n!
Smaken i munnen minner om gårdagens grillning, kan det ha varit något fel på råvaran, eller kanske kan det bero på tillbehören? Det får ge sig…
Anders är på ingång, kvällen avslutades med förberedelser, lastning, packning och lite försnack, vi är redo för att besegra bergknallen, Kinnekulle! En bra logistisk manöver denna tidiga morgon ger oss en Tobbe i lasten, den senaste medlemmen är sugen på att begå premiär!

Tre Moppedistas ställer kosan mot Hällekis, startplats för dagens rally, Kullen runt. Vädret är som det är, perfekt, medan närkingen skulle tillägga, ”just nu ja!”.
217 stycken startande, här blandas alla varianter av åkare som vanligt, gasaren, glidaren, lådmannen och många fler, samtliga ivriga att ta sig an Kinnekulles vägnät.
Iväg, backe upp, backe ner, backe upp, upp, upp igen, men vad är detta!? Närkingen inom mig tänker, ”det här kommer aldrig o funka, och funkar det, då har vi haft en j-a tur!”
Nu låter det här lite som en klagan, det är det inte, banan är riktigt bra och kullen har en speciell natur. Det blandat med denna ljuvliga årstid, klart det blir bra!

Vi kör igenom rallyt och tipsfrågor blandas med praktiska övningar o korvstopp, den nya grabben i klubben, Tobbe, visar sig vara en grym cyklist också, tar högsta poäng vid en av dom praktiska övningarna där det gäller att cykla konbana på något som en gång i tiden var en cykel. Idag ombyggd till ett rullande plockepinn!
Vi når Hällekis och känner att dagen har varit lyckad, med tunga ögonlock åker vi så hemåt, det tar att sitta av ett rally! Ingen framskjuten placering idag, men en fin o njutningsfull dag är inte så dumt det heller. Det blir våran belöning!

Tack till arrangörerna, för ett bra rally o troligen ses vi igen!

Länkar:
Hällekis Kuriren
Kullen runt

2 svar på ”Kullen runt 2014”

  1. Anders, 2000 passar med låda på pakethållaren, och det där spikandet, spiken var hal som en ål!
    Så det så! Men kul var det!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blandat med 4% mineralolja...