Ekring av hjul

Då har man köpt nya ekrar och en ny fälgbana till mitt framhjul. Nu är det bara att ekra om hjulet. Man börjar med att kolla hur ekrarna är placerade. Lättast att titta på de närmast ventilen. Ta därefter bort alla ekrar. Nu är det dags för de nya. Börja vid ventilen men de nedre ekrarna. Skruva på nipplarna tills gängerna försvinner. När alla är i forsätt med de övre. Vänd sedan på hjulet och fortsätt med de undre och sedan de övre likt förra sidan. När du kommer till den sista ekern kan du behöva lossa på den första övre på denna sidan. Nu behöver man sätta upp hjulet så man kan rikta det medan man spänner ekrarna. Jag använde två träreglar som jag satte upp hjulet i. Sedan är det dags att börja spänna alla ekrar. Spänn upp alla ekrar och rikta hjulet. Dra lite i taget på alla ekrarna så det blir jämt spänt.
image

image

Ett svar på ”Ekring av hjul”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blandat med 4% mineralolja...